Geen vertrouwen in je netwerk? Dit moet je doen!

Heb jij soms ook last van een haperende film? Dit kan natuurlijk gebeuren doordat we tegenwoordig zo veel films en series kijken op diverse streamingsplatformen. Deze platformen leunen namelijk allemaal op netwerken die niet sterk genoeg zijn voor de hoeveelheden films en series die wij met zijn allen kijken. Normaal gesproken worden we slechts even boos op onze WiFi, en vervolgens kijken we weer verder. Er zijn ook andere oplossingen, en een paar daarvan bespreken we in deze blog. Lees dus gauw verder en zorg dat jouw films en series niet meer haperen.

Weiger andere netwerken

Een reden dat jouw films en series soms haperen heeft te maken met de verschijning van andere netwerken. Wanneer er een netwerk met een betere verbinding verschijnt, voelt jouw apparaat zich aangetrokken tot dit netwerk. Op deze manier wisselt het apparaat van jouw eigen netwerk naar het andere netwerk, ook als je helemaal geen toegang hebt tot het andere netwerk. Een oplossing hiervoor is om de koppeling van jouw apparaat naar andere netwerken te weigeren. Zo blijft het apparaat enkel verbonden aan jouw eigen netwerk. Je kan dan pas wisselen als je dit handmatig doet. 

Usenet

Er is een betere oplossing voor de haperingen in jouw films en series, en dat is het gebruik van usenet. Hiermee verschijnen er namelijk helemaal geen haperingen meer in jouw films en series. Usenet voorkomt namelijk altijd een storing in het systeem. Dit doet het door middel van een peer-to-peer netwerk. Zo wordt een peer altijd opgevangen door een andere peer wanneer het wegvalt. Op deze manier blijft het systeem altijd draaiende, en zo zal de verbinding tijdens een film of serie dus nooit wegvallen. Daarnaast kan usenet jou nog veel meer mogelijkheden bieden. Kijk anders online eens wat de mogelijkheden zijn!

Kost usenet geld?

Usenet biedt je een hoop mogelijkheden voor een schappelijke prijs. Je kan namelijk al beginnen met usenet voor nog geen twee euro. Deze prijs is gebaseerd op het aantal verbindingen en de downloadsnelheid. Naarmate je hier meer van wil, gaat het je ook meer kosten. Probeer het anders eens en ontdek wat jij uit usenet kan halen!