Hoe je vandaag de dag kan betalen

Weet je nog toen we ineens konden betalen door middel van een betaalpas? Tegenwoordig is dat niks meer vergeleken met de verschillende betaalmogelijkheden die we nu hebben. Online en publiekelijk kunnen we tegenwoordig betalen door middel van verschillende methodes. Daarnaast is er zelfs een nieuwe valuta die we om kunnen zetten in onze eigen euro’s. In deze blog bespreken we alle methodes waarmee je vandaag de dag kan betalen. Lees dus gauw verder en misschien ontdek jij wel een nieuwe methode!  

Direct betalen

In winkels hebben wij tegenwoordig nog de keuze uit contante betalingen of betalingen met de pinpas. Online vind je verschillende manieren waarmee je jouw product kan afrekenen bij een webshop. Zo wordt bij webshops in Nederland voornamelijk betaald met iDeal. Met iDeal betaal je via je eigen bank en je rekent direct af, voordat de bestelling is afgerond. Dit betekent dat je jouw betaling niet meer terug kan draaien. Je kan je geld wel terugboeken wanneer je betaalt met een creditcard. Dit is mogelijk wanneer het bestelde product bijvoorbeeld beschadigd bij jou aankomt. 

Wanneer je bestelt vanuit andere landen, wordt er meestal gevraagd te betalen door middel van PayPal. Bij dit betaalmiddel is het ook mogelijk om geld terug te vragen wanneer er problemen zijn met het bestelde product. PayPal legt de bewijslast bij de verkoper, waardoor de koper vrijwel altijd in het voordeel is.

Achteraf betalen

Tegenwoordig kan je ook een product bestellen, om het vervolgens binnen bijvoorbeeld 14 dagen te betalen. Dit kan bijvoorbeeld met Klarna. Dit kan handig zijn bij het bestellen van kleding. Wanneer iets niet past, kan je het in principe gewoon retourneren. Zo komt het binnen 14 dagen weer terug bij de verkoper en is er geen geld uitgewisseld. 

Crypto

Bij verschillende winkels in het binnen- en buitenland kan je ook afrekenen met crypto. In sommige gevallen kan dit direct, maar je kan jouw crypto ook omzetten in euro’s. Zo kan je er producten mee aanschaffen. Via verschillende online platformen, zoals Anycoindirect, kan je gemakkelijk beginnen met het handelen in crypto. Hier kan je ook de huidige trends in de gaten houden, zoals de Ethereum prijzen. Je maakt voor jezelf een account met een wallet, en vervolgens kan je gaan handelen. Het is wel belangrijk dat je kennis voor jezelf opdoet over de werking van de markt.