Keyboards voor iedereen

Is je huis te klein voor een piano maar vind je piano spelen wel heel leuk? Dan kun je misschien eens nadenken over het aanschaffen van een keyboard. Keyboards bieden meer mogelijkheden dan een piano, je kan er namelijk meer mee dan alleen spelen. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van muziek, of een deuntje spelen zonder dat jij dat doet. Ben jij benieuwd of een keyboard iets voor jou is? Lees dan deze blog verder.

De verschillende mogelijkheden
Het wemelt van de verschillende keyboards, allemaal kunnen ze een ding en dat is een piano vervangen in jouw woonkamer. Omdat er zoveel verschillende soorten keyboards bestaan hebben wij ervoor gekozen ze eens voor je op een rijtje te zetten. Zo wordt het voor jou wat overzichtelijker en vind jij misschien wel het perfecte keyboard voor jou! We beginnen met een van de grootste keyboard producenten ter wereld, Casio. 

Casio

Casio maakt talloze verschillende keyboards, de populairste keuzes zijn de Casio CTK-1200 en Casio CTK-1500. Deze keyboards zijn uitgerust met 61 toetsen. Dit zijn minder toetsen dan een echte piano, die heeft meer toetsen. Dit kan voor de beginnende speler of onervaren speler heel fijn zijn. Deze keyboards bevatten ook led modules. Dit is ook heel fijn voor de onervaren keyboard speler. Maar het grootste voordeel van deze keyboards zit hem in de ingebouwde batterij. Hierdoor hoef je geen eens bij een stopcontact in de buurt te zijn!

Yamaha
Een van de grootste concurrenten van Casio is de muziekgigant Yamaha. Hun populairste keyboard is de Yamaha EZ-220. Dit keyboard heeft ook 61 toetsen. Het is dus een keyboard met 61 toetsen. In tegenstelling tot het casio keyboard zijn deze aanslaggevoelig. Ben jij nou op zoek naar een keyboard? Kijk dan eens op de site van maxiaxi. Zij bieden een ruim assortiment aan verschillende keyboards aan. De kans is dus groot dat er ook wat bij zit voor jou!