Trekking

Wat is de beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen?

Moeder natuur doet wat ze wil en in de bergen, ook op de Kilimanjaro, kan ze een aantal ernstige stemmingswisselingen hebben. Op de lagere hellingen van de Kilimanjaro kan het warm zijn en kun je allerlei soorten wild vinden, terwijl er op de top ijs en sneeuw kan liggen.. De beste seizoenen zijn ook de drukste: Van januari tot eind maart en van juni tot eind oktober De Rongai Route is voor het beklimmen van de Kilimanjaro tijdens het regenseizoen.

Welke Kilimanjaro route moet ik kiezen?

Het beantwoorden van de vraag naar de beste klimroute op de Kilimanjaro is moeilijk, maar als je je aan een paar vuistregels houdt, kom je uit op onze favoriete routes: De Lemosho Route en de Northern Circuit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Marangu Route en de Machame Route, zijn deze twee routes ontworpen met het oog op acclimatisatie. 

Is het duur om de Kilimanjaro te beklimmen?

Het beklimmen van de Kilimanjaro is zeker geen goedkope onderneming. Het beklimmen van de Kilimanjaro, met inbegrip van vluchten, tips en persoonlijke uitgaven kan zo’n 5000 dollar kosten, afhankelijk van welke vluchten je hebt geboekt, hoeveel je je dragers een fooi geeft en de route die je hebt gekozen. In deze blogpost kunt je meer lezen over de werkelijke kosten van het beklimmen van de Kilimanjaro.

Heb ik een vergunning nodig?

Ja, je hebt wel een vergunning nodig om de Kilimanjaro te beklimmen. Deze vergunningen maken deel uit van de deal als je je beklimming via Bookatrekking.com boekt. 

Heb ik inentingen nodig om de Kilimanjaro te beklimmen?

De volgende vaccinaties kunnen nodig zijn: Gele koorts, hepatitis A&B, hondsdolheid, tetanus, difterie, polio en tyfus. Maak van te voren een afspraak bij de GGD of huisarts voor 100% zekerheid. 

Krijg ik een certificaat als ik de Kilimanjaro heb beklommen?

Je krijgt niet alleen een certificaat als je de Uhuru Peak, de top van de Kilimanjaro, hebt bereikt, maar je kunt ook een certificaat krijgen als je “alleen” bij Stella Point of Gilman’s Point bent aangekomen.

Wat moet ik pakken voor mij Kilimanjaro beklimming? 

Je trekking bedrijf zorgt voor de meest essentiële zaken zoals een tent, slaapmatten,  kookgerei, voedsel en nog veel meer. Je moet er echter wel voor zorgen dat je een goed paar wandelschoenen of hardloopschoenen, elementaire expeditie-uitrusting zoals laagjes, waterdichte jassen en dergelijke en snacks voor tijdens je klimtocht meebrengt.