Zo kom jij als vegan toch aan je eiwitten!

Sporten is de afgelopen twee jaar razend populair geworden door de komst van corona. Grote kans dat ook jij het sportvirus te pakken hebt gekregen. Als dat het geval is dat ben je waarschijnlijk ook bekend met eiwit shakes of te wel proteïne shakes. Proteïne shakes zijn een manier waarop je in een keer veel eiwitten binnenkrijgt. Die eiwitten dragen dan weer bij aan een sneller spierherstel en is goed voor de ontwikkeling van het spierweefsel. Eiwitten zitten is veel producten, denk aan zuivel, vlees of eieren , maar ook in plantaardige producten als noten, zaden of peulvruchten. Er wordt vaak gezegd dat het voor veganisten lastig is om eiwitten binnen te krijgen, maar dat is met de komst van vegan proteïne poeder verleden tijd.

First things first
Voor we beginnen over waarom plantaardige eiwitten goed voor je zijn, leggen we eerst uit waarom veganistisch leven überhaupt een goede levensstijl voor je is. Het is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is met een reden. Veganistisch leven kent veel voordelen voor je gezondheid, maar is daarnaast ook erg goed voor het dierenwelzijn en voor het milieu. Er wordt vaak gezegd ‘We hebben maar één wereld, wees er zuinig op’ en daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

Vegan eiwit shakes
Normaal gesproken is het niet heel lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen, maar voor vegans is dat wel anders. Eiwitten vind je voornamelijk in producten die ze niet mogen eten en producten met plantaardige eiwitten zijn vaak lastig te vinden, moeilijk te verteren of relatief duur. Vegan proteïne poeder is dus de perfecte uitkomst voor dat probleem. Je kunt er eindeloos mee variëren en experimenteren. Je kunt de poeder bijvoorbeeld zoals gebruikelijk in een shake gooien, maar je kunt ze ook toevoegen een het eten, maak er bijvoorbeeld een vegan hamburger mee. Op deze manier krijg je toch voldoende eiwitten binnen.

Waar koop ik vegan eiwitpoeder?
De plantaardige eiwitpoeder is eenvoudig online te bestellen via de website van Superfoodies! Op de website van Superfoodies vind je nog meer aanvullende informatie over het product. Mocht je toch nog vragen hebben kun je gerust contact opnemen met de klantenservice, zij staan je graag te woord.