Weer Spijkenisse

In Spijkenisse, net zoals overal in Nederland, houdt het weer de gemoederen bezig. Het laatste wat je wilt als weer in Spijkenisse bent, is dat je plannen in het water vallen. Het weer in Zuid-Holland kan verraderlijk zijn en daarom is het altijd goed om je voor te bereiden voor het geval je weer eens naar Spijkenisse afreist. In deze blog post op Virtual Knowledge Studio vertellen we je meer over het weer in Spijkenisse en Spijkenisse zelf. Want je weet zelf: altijd weer Spijkenisse! 

Het mooie Spijkenisse heeft bijna 75 duizend inwoners en je kunt je voorstellen dat Spijkenissenaren, net als andere Nederlanders, het regelmatig over het weer hebben. Het weer is een van de populairste small talk onderwerpen van Nederlanders en dus ook Spijkenissenaren. Nederland heeft een gematigd zeeklimaat met koele zomers en een gematigde winter. Het klimaat wordt beïnvloed door de Noordzee en de Atlantische Oceaan.

Wat is de gemiddelde temperatuur in Spijkenisse?

De gemiddelde temperatuur overdag ligt in de winter tussen 2°C en 6°C en in de zomer tussen 17°C en 20°C. Soms zijn er periodes in de zomer waarin het meer dan 25°C kan zijn. Als er 5 dagen achter elkaar zijn met temperaturen van meer dan 25°C, waarvan 3 dagen met temperaturen van meer dan 30°C, spreekt men al snel van een hittegolf. Doordat Spijkenisse met het Spui en de Oude Maas omgeven is door water, kan het weer in Spijkenisse koud aanvoelen. 

Hoe zijn de seizoenen in Spijkenisse?

Het weer in Spijkenisse wordt bepaald door de seizoenen. Nederland staat bekend om het onvoorspelbare weer. Regenval komt vrij vaak voor met een drogere periode van april tot september. Spijkenisse krijgt elk jaar ongeveer 79 cm neerslag. Dat is een heleboel als je het vergelijkt met andere steden en landen. 

Hoe is het weer in Spijkenisse in de lente en in de herfst?

Maart tot mei en september tot oktober worden beschouwd als schouderseizoenen. April brengt prachtige narcissen en tulpen in mei in bloei. Het weer is over het algemeen warm in deze tijd, waardoor het een uitstekende tijd is om te reizen. 

Hoe is het weer in Spijkenisse in de zomer?

Het hoogseizoen loopt van juni tot augustus en is het meest populaire seizoen voor toeristen. In deze periode is het weer warm, maar niet overdreven warm. De zomer is de beste tijd om te genieten van de grachten van Amsterdam of een lange wandeling in het park. In juli is de gemiddelde temperatuur 17,9 graden Celsius. Dit is het droogste seizoen van het jaar.

Kent Spijkenisse koude winters?

De winter loopt van november tot en met maart en brengt een koele temperatuur met zich mee in Spijkenisse. Tussen december en februari zijn sneeuw, mist en vrieskou niet ongewoon. In januari is de gemiddelde temperatuur 2 graden Celsius. Wie zich met de lokale bevolking wil mengen en van een meer betaalbare vakantie wil genieten, moet overwegen om in de winter naar Nederland te reizen. In deze tijd gaan de meeste toeristen naar huis en worden de straten in de stad rustig.

Wanneer werd Spijkenisse voor het eerst bewoond?

Het gebied van Spijkenisse werd voor het eerst bewoond door jagers uit de neolithische periode rond 2200 voor Christus. De Romeinen hebben ook sporen van hun aanwezigheid achtergelaten. In het stadspark is een Romeinse begraafplaats opgegraven. In de Middeleeuwen werd het dorp Spijkenisse gebouwd rond een dijk en een kerk. Tot 1900 bleef het een klein dorp waarvan de inwoners houten hoepels voor vaten maakten.

Wanneer werd Spijkenisse een voorstad van Rotterdam?

In 1958 wees de overheid het dorp, dat toen 3000 inwoners telde, aan als “groeigemeente” en Spijkenisse groeide al snel uit tot een voorstad van Rotterdam. Sinds 1 januari 2015 maakt Spijkenisse deel uit van de gemeente Nissewaard.

Wat is er in Spijkenisse te doen?

Het historische centrum van Spijkenisse is gemakkelijk te been te ontdekken, de delen van de stad buiten het centrum zijn nogal oninteressant voor de reiziger. De hoogtepunten zijn De Boekenberg, de Dorpskerk, Galerij Hofman en Fluisterboot de IJsvogel.

Wat is er is leuk als je weer in Spijkenisse bent?

Het historische centrum van Spijkenisse is gemakkelijk te been te ontdekken, de delen van de stad buiten het centrum zijn nogal oninteressant voor de reiziger. Deze delen van de stad zijn echter wel te bereiken via de buslijnen 81, 84 en 105. Het metrosysteem van Rotterdam reikt tot in de stad en is een sneller alternatief voor de bussen.

Wat is De Boekenberg in Spijkenisse?

Nieuwe bibliotheek uit 2012 in principe een stapel boeken bedekt met een 26m hoge glazen piramide. Architect Winy Maas van MVRDV (Markthal in Rotterdam ontworpen door hetzelfde bureau). De bibliotheekruimte is één ruimte. De verschillende verdiepingen die toegang geven tot de ‘boekenberg’ zijn allemaal verbonden door open trappen, maar er is ook een lift. Openheid, toegankelijkheid en transparantie lijken sleutelbegrippen in het ontwerp. Heel anders als je gewend bent aan de oude Nederlandse bibliotheken die het grote publiek buiten de deur houden. 

Hoe oud is de Dorpskerk in Spijkenisse?

De kerk is het oudste gebouw in Spijkenisse. Het dateert uit 1521, de toren was iets later klaar. Stedenbouwkundigen zorgden ervoor dat de prominente positie van de kerk niet verloren ging. Er is veel vrije ruimte rondom de kerk en de (historische) replica’s en de moderne bibliotheek vormen een prettige compositie. Zoals in de meeste protestantse kerken is het interieur sober en eenvoudig. Een aanrader voor wanneer je weer in Spijkenisse bent. 

Wanneer is Galerij Hofman in Spijkenisse open?

Galerij Hofman in Spijkenisse is altijd open op zaterdag. Veel keus (beelden, schilderijen), lekker rondneuzen en goede informatie. Hier kan je voor weinig geld een echt goed kunstwerk aanschaffen van jonge streek kunstenaars die op het punt van doorbreken staan. pak je kans want misschien dat ze over enige tijd hun deuren sluiten.

Waar gaat de Fluisterboot de IJsvogel naartoe?

Een tocht met een stille boot door de natuur in en rond Spijkenisse. Er wordt van alles verteld over dieren en planten en er wordt een wijngaard bezocht. Uniek in omgeving van Spijkenisse.  

Wat is er in de buurt van Spijkenisse?

Wanneer je weer in Spijkenisse bent, kun je ook even op andere plekken kijken. Spijkenisse ligt dicht genoeg bij de Deltawerken. Gemakkelijk te verkennen zijn in een dagtocht, met een ritje langs de N57, die het wapenfeit van de Nederlandse techniek laat zien. De N57 loopt over de sluizen die Nederland verdedigen tegen de getijden. Brielle, de eerste stad die in de Tachtigjarige Oorlog naar de kant van de Nederlanders is gekeerd, met als resultaat een onafhankelijke Nederlandse Republiek, ligt slechts twaalf kilometer naar het westen.
Rotterdam is een geweldige stadstrip, met het metrosysteem van de stad tot aan Spijkenisse. Het Centraal Station is te vinden op lijn C, terwijl het Maritiem Museum, Markthal en Kubuswoningen te vinden zijn op lijn D, die beide eindigen in Spijkenisse. Hoek van Holland is natuurlijk ook de moeite waard.